dinsdag, 15. augustus 2006 - 22:13

Aankomst eerste etappe ENECO Tour

Hoogeveen

De vijfde Pulledag, aanstaande donderdag, wordt een heel bijzondere. Die dag arriveren de profwielrenners van de ENECO Tour in Hoogeveen. De ENECO Tour, voorheen de Profronde van Nederland, is de grootste etappekoers voor profwielrenners in Nederland en maakt deel uit van het UCI Pro Tour circuit. Deze wedstrijden tellen mee voor het klassement van de wereldbeker en de wereldranglijst.

De ENECO Tour start woensdag met een proloog in Den Helder. Donderdag is de eerste etappe. Deze voert van Wieringerwerf over de Afsluitdijk naar Hoogeveen. Daar worden de renners tussen 15.30 en 16.30 uur verwacht. Daar begint dan de eindsprint op de Van Limburg Stirumstraat voor het kantoor van sportsponsor TVM.

“Hoogeveen is blij met de ENECO Tour�, zegt burgemeester Willem Urlings. “We heten alle wielerliefhebbers van harte welkom om de wielrenners aan te moedigen.� Volgens Urlings is het niet voor niets dat juist in Hoogeveen de finish is van de eerste etappe. “Hoogeveen is wielerstad. We hebben wielrenvereniging De Peddelaars die tal van kampioenen voortbracht, waaronder Erik Dekker. En verder zijn er de fietsevenementen als de Ronde van Drenthe, de Ronde van Hoogeveen en de Fiets4Daagse. Wij draaien onze hand niet om voor een pittige koers.�

De internationale, nationale en regionale sportprogramma’s op radio en TV zullen uitgebreid aandacht besteden aan deze wielerwedstrijd. Maar nog leuker is natuurlijk het zelf te beleven. Er is volop gelegenheid om langs het parcours in Hoogeveen de renners te zien. De karavaan arriveert vanuit Pesse over de Hoogeveenseweg en de Toldijk, draait vervolgens de Middenveldweg op, over de Edisonweg tot de rotonde bij de Industrieweg. Via de Industrieweg, de Brinkstraat en de Blankenslaan-Oost arriveren de renners tenslotte op de van Limburg Stirumstraat voor de eindsprint bij TVM.
Provincie:
Tag(s):