zondag, 24. september 2006 - 2:34

ADO verliest niet alleen punten, maar ook Postma

PSV heeft er voor gezorgd dat ADO ook naar vijf duels nog altijd op nul punten staat. In het Zuiderpark gingen de Eindhovenaren er met een 2-0 overwinning vandoor. Vooral het eerste doelpunt, waarbij doelman Postma zijn been brak, leidde tot nogal wat tumult.

ADO Den Haag begon goed aan het de wedstrijd tegen de gasten uit Brabant. Al na tien minuten raakte de thuisploeg via Michael Mols de paal. Niet veel later was de wedstrijd voor Patrick Kluivert al over. De spits zag zijn eerste basisplaats in de competitie dramatisch eindigen met een knieblessure.

In de tweede helft kwam het treffen tussen beide ploegen pas echt goed op gang. De 1-0 voorsprong van PSV in de 57ste minuut was een omstreden doelpunt. Keeper Postma van de thuisploeg kwam net buiten de zestien meter in botsing met Arouna Koné. De doelman brak bij deze actie (zo bleek later) zijn been. Terwijl Postma op de grond bleef liggen voetbalde de landskampioen gewoon door. Diego Tardelli kon zodoende in een lege goal voor de openingstreffer tekenen.

Tien minuten later leek Christian Kum uit te zijn op een vergeldingsactie. De centrale verdediger van ADO kwam op een schandalige manier in op Roy Beerens. Waar een ‘diepe’ rode kaart op zijn plaats was geweest deed scheidsrechter Luinge het incident ‘slechts’ af met een vermaning.

Vijf minuten voor tijd besliste Edison Méndez, met zijn derde doelpunt van de competitie, de wedstrijd: 2-0. Door de overwinning staat PSV met twaalf punten uit vijf duels nu aan kop van de ranglijst (met de wetenschap dat de overige concurrenten morgen nog in actie moeten komen). Voor ADO-trainer Frans Adelaar wordt de situatie steeds nijpender.