dinsdag, 18. april 2006 - 0:03

‘Vermiste’ duikers zonder reservesleutel

Kattendijke

Zondagavond zijn verschillende hulpdiensten in actie gekomen na een melding dat er bij de Oude Zeedijk in Kattendijke mogelijk twee duikers in moeilijkheden waren gekomen. Twee getuigen waren ter plaatse gekomen om te gaan duiken. Toen zij daar aankwamen, stond er al een busje met Belgisch kenteken.

De twee getuigen zijn vervolgens zelf gaan duiken en na afloop stond het busje er nog. Omdat ze het niet vertrouwden, namen ze een kijkje in de afgesloten bus waarin alleen burgerkleding lag. De meest voor de hand liggende conclusie was, dat er dus twee duikers al meer dan 1 ½ uur in het water zouden zijn. Gelet op de lage watertemperatuur was dit zo goed als onmogelijk.

Rond 20.00 uur werd alarm geslagen waarna de diverse hulpdiensten ter plaatse kwamen. De brandweer van Wemeldinge met twee wagens en een boot, de duikploeg van de brandweer Goes en twee ambulances. Een aanwezige Belgische duiker had zelfs al een helicopter uit België laten komen om te gaan zoeken.

Intussen bleek dat de twee ‘vermiste’ duikers al boven water waren. Nadat zij terug waren gekeerd van hun duik, kwamen zij tot de ontdekking dat ze de bus hadden afgesloten en per ongeluk de sleutels in het voertuig hadden achtergelaten. Vervolgens waren ze met een andere auto meegereden om de reservesleutel op te halen. Al met al een happy end.
Provincie:
Tag(s):