woensdag, 9. augustus 2006 - 18:05

Ajax komt veel bekenden tegen

Spannende tijden voor Ajax. De Amsterdammers staan op de rand van het toetreden tot de Champions League, maar moeten eerst in een tweestrijd FC Kopenhagen weten te verslaan.

Vorig seizoen troffen de Amsterdammers rond deze tijd ook al een Deense tegenstander. Toen stond Brøndby IF op het programma, waar voormalig Ajacied Michael Laudrup aan het roer stond. Na twee zware wedstrijden wisten de Amsterdammers onder leiding van Danny Blind zich te plaatsen voor het miljoenenbal.

Ajax komt in de Deense ploeg een aantal oude bekenden tegen. Zo is André Bergdølmo een rots in de branding in de Deense defensie en moet Jesper Grønkjaer vanaf de vleugels voor gevaar zorgen. In de aanval speelt Fredrik Berglund, die ooit zijn brood verdiende bij Roda JC.

In 2001 troffen beide ploegen elkaar ook al, toen in de UEFA Cup. In Amsterdam wonnen de Denen met 0-1 van de ploeg van de toenmalige coach Co Adriaanse, terwijl in Kopenhagen de brilstand op de borden bleef staan.

FC Kopenhagen kwam in de derde voorronde door over twee wedstrijden het Finse MyPa te verslaan. In Finland eindigde de wedstrijd 2-2, maar de Denen wonnen thuis overtuigend met 2-0.

Ajax speelt op woensdag 9 augustus eerst in Denemarken. De return wordt gespeeld op 23 augustus in de Amsterdam ArenA.
Categorie:
Tag(s):