donderdag, 9. november 2006 - 20:57

Assen gastheer NK Bedrijfsbowlen

Assen

De strijd om het Nederlands Kampioenschap Bedrijfsbowlen speelt zich dit jaar in Assen af. Het is de eerste keer dat de Drentse hoofdstad als gastheer mag optreden voor de Nederlandse Bedrijfssport Federatie (NBF). De strijd speelt zich af op zaterdag 11 en zondag 12 november in Van den Brink Bowling & Partycentrum aan de Groningerstraat 95-97 te Assen. Er worden vele teams heel Nederland verwacht ondermeer uit Amsterdam Eindhoven.

De wedstrijdteams bestaan uit vier spelers die in competitieverband in heel Nederland uitkomen. Aan teamspelers worden geen specifieke eisen gesteld. Iedereen die ontspanning en plezier beleeft aan deze sport kan meedoen.

Voorafgaand aan het NK worden voorrondes gespeeld. Afhankelijk van de resultaten gaan de beste teams door naar de finale. De vier hoogst gekwalificeerde teams krijgen toegang tot de Europese Kampioenschappen. Die vinden volgend jaar plaats in de Engelse stad Coventry.

Het team van Stuur Autoverhuur uit Assen heeft al een NK op haar naam. Die titel heeft ertoe bijgedragen om het kampioenschappen dit jaar in Assen te organiseren. De afgelopen jaren vond dat plaats in Veldhoven en Arnhem.
In voorgaande jaren hebben diverse teams (waaronder een dames-dubbel) uit Assen met wisselend succes deelgenomen aan de EK. Die vonden plaats in o.a. Geneve, Lille, Hamburg en Wenen.
Provincie:
Tag(s):