woensdag, 26. april 2006 - 10:17

Auto-inbreker achtervolgd met vliegtuigje

Bergen op Zoom

Dinsdag werd een diefstal uit een auto aan de Mastendreef gemeld. De politie ging aan de hand van de melding op zoek naar de auto waarin de dader was weggereden. Op de A58 zagen politiemensen een auto rijden die voldeed aan het signalement. Het voertuig reed in de richting van Etten-Leur. Ter hoogte van Etten-Leur kreeg de bestuurder een stopteken. Hij negeerde dit en ging er als een haas vandoor.

De politie zette de achtervolging in over de A16 richting Tilburg en vervolgens in de richting van België. De Nederlandse politie stelde hun Belgische collega’s in kennis en gezamenlijk vervolgde ze in de richting van Meer, Loenhout, Wustwezel en Achtmaal. Bij de achtervolging waren drie auto’s en twee motoren van de politie betrokken.

Ook had de politie een vliegtuigje ingezet om vanuit de lucht overzichtsfoto’s van de achtervolging te maken. Onderweg probeerde de man zich te ontdoen van de gestolen goederen. Bij Achtmaal wist de politie de bestuurder klem te rijden, waarna de auto in de sloot belandde.

De man (leeftijd en woonplaats onbekend) is aangehouden en de gestolen goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar. De auto van de verdachte is getakeld voor verder onderzoek. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten en de recherche zal de zaak verder onderzoeken. De man stond ook in België gesignaleerd en zal na de afhandeling van dit onderzoek worden overgeleverd aan de Belgische politie.
Provincie:
Tag(s):