zondag, 28. mei 2006 - 16:59

Bezopen Duitser valt letterlijk uit auto bij controle

Sittard

Bij een gezamenlijke alcoholcontrole op de N276 tussen Sittard en Susteren, door de politieregio's Limburg-Zuid en Limburg-Noord, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 dronken bestuurders van de weg gehaald. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 56 km te hard gereden had. Dit meldt de politie zondag.

De controle begon zaterdag rond 22.30 uur en duurde tot zondagochtend 04.00 uur. In totaal moesten 484 bestuurders een blaasproef ondergaan.

Ook op andere plaatsen in Zuid-Limburg kregen bestuurders dit weekend een rijverbod en hoge boetes opgelegd omdat ze met een te hoog promillage achter het stuur zaten.

In Kerkrade werd een Duitser aan de kant gezet, die zó dronken was dat hij letterlijk uit zijn auto viel toen de politie hem aanhield. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben. In Heerlen werd een chauffeur van de weg gehaald die stapvoets over een rotonde reed. Hij bekende spontaan zes halve liters bier naar binnen te hebben gewerkt. Ook deze dronkaard raakte zijn rijbewijs kwijt.
Provincie:
Tag(s):