vrijdag, 22. december 2006 - 10:10

Boksbeugel en 13 messen in binnenstad Leeuwarden

Leeuwarden

Donderdag hebben de politie en de Marechaussee met dertien medewerkers van 15.00 uur tot 22.00 uur een actie preventief fouilleren gehouden in de binnenstad. Tijdens de actie werden voetgangers, voertuigen en de inzittenden daarvan gecontroleerd.

In totaal werden 138 personen gefouilleerd en 17 voertuig en inzittenden onderzocht op de aanwezigheid van wapens en munitie. Daarbij werden 13 steekwapens in beslaggenomen. De eigenaren werden bekeurd.

Een 17-jarige inwoner van Bolsward werd om 17.00 uur op de Nieuwestad aangehouden. Hij was in bezit van een boksbeugel en twee messen. De jongen werd overgebracht naar politiebureau. Hier werden zijn ouders geïnformeerd en na een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Om 20.15 uur werd op de Nieuwestad een 44-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. De man gooide tijdens controle enkele plastic bolletjes met vermoedelijk drugs op de grond. Daarnaast bleek hij in het bezit te zijn van een mes. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Daarnaast werd om 21.05 uur op het Ruiterkwartier een 16-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van het ongeoorloofd voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. De verdachte had zeven grondbloemen, drie nitraatbommen en één vlinderbom bij zich. De jongen werd overgebracht naar politiebureau. Hier werden zijn ouders geïnformeerd en na een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):