zaterdag, 25. maart 2006 - 12:25

Bonden boos over besluit DaimlerCrysler

Born

Producent DaimlerCrysler heeft aangekondigd te willen stoppen met het produceren van de Smart Forfour. De Smart’s worden gemaakt bij NedCar in Born waar zo’n 3000 mensen werken. Voorzitter van FNV bondgenoten bij NedCar Wil Krins heeft zaterdag in een reactie laten weten 'zeer teleurgestelt te zijn over dit besluit.

De verkopen van de ‘grotere’ Smart Forfour vallen enorm tegen. Slechts de helft van het geschatte aantal van 210.000 werd vorig jaar verkocht. DaimlerCrysler wil zich nu alleen nog toeleggen op de productie van de kleine Smart, die overigens niet bij NedCar gemaakt wordt.

Wil Krins 'Wij voelen ons behoorlijk in de steek gelaten en zijn zeer teleurgesteld dat wij via de media moeten vernemen wat DaimlerCrysler besloten heeft. In de planning tot 2010 was de productie van de Smart opgenomen. Als die wegvalt dan zullen we weer van een ploeg afscheid moeten nemen. Dat betekend dat ruim 700 mensen hun baan bij NedCar zouden kunnen verliezen'.

Naast de Smart forfour ook nog de Mitsubishi Colt in Born geproduceerd. 'Als Mitsubisi besluit om die productlijn uit te breiden met een extra versie van de Colt zou dat nog zeker een jaar duren. Die tijd hebben we niet'.

De FNV Bondgenoten willen dan ook zo snel mogelijk met alle partijen om tafel om te kijken wat er nog te redden valt.
Provincie:
Tag(s):