maandag, 28. augustus 2006 - 15:48

Brand chemisch bedrijf in Terneuzen onder controle

Terneuzen

De brand, die maandagmiddag omstreeks 12.45 uur uitbrak bij het chemische bedrijf Dow in Terneuzen, is rond 14.00 uur onder controle. De brand blijft rondom afgeschermd met waterschermen en besloten is de brand gecontroleerd te laten uitbranden. Dit heeft Dow vanmiddag laten weten.

Het betreft een brand op een van de twee Ethyleenbenzeen-fabrieken. Een brandbaar gas lekt uit een leiding en heeft vlam gevat. Het leidingsysteem wordt momenteel leeggemaakt. Zodra de leiding leeg is, is er geen brandstof meer aanwezig en zal het vuur doven.

De productie op de overige fabrieken wordt door de brand niet gehinderd. Er zijn geen gevolgen voor de omgeving van het bedrijfsterrein. Herhaalde metingen bevestigen dat er geen schadelijke stoffen vrij komen. De bedrijfsbrandweer van Dow, die direct in actie kwam ten gevolge van een brandmelding, wordt bijgestaan door de brandweer van Terneuzen.

Het betreft een brand in een van de fabrieken op het Dow-terrein in Terneuzen. Op basis van de geldende procedures, alarmfase 1, werden direct de betrokken partijen, inclusief de gemeentelijke brandweer, gealarmeerd en werd het bedrijfsterrein afgesloten.

De bedrijfsbrandweer heeft de brand rondom afgeschermd met waterschermen. De fabriek wordt uit bedrijf genomen. Metingen geven aan dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen.
Provincie:
Tag(s):