donderdag, 16. februari 2006 - 12:53

Cold Case team onderzoekt moord Antonio Brizzi

Moergestel

Het Cold Case team van de unit Zware Criminaliteit is een onderzoek gestart naar de moord op Antonio Brizzi in 1994. Het team maakt gebruik van allerlei nieuwe technieken om nieuwe aanwijzingen te kunnen vinden die kunnen leiden tot de dader(s).

Brizzi werd op 26 april 1994 in zijn woning op landgoed Dennehoef vermoord. Hij zou bezoek hebben gehad van een onbekende man die met zijn auto op het landgoed was gestrand. Brizzi’s vrouw ging naar de dokter en ontdekte bij thuiskomst dat haar man was neergeschoten in de keuken. Ondanks uitvoerig rechercheonderzoek bleef het gewenste resultaat echter uit. Alle informatie wordt opnieuw onder de loep genomen. Ook in en rond de woning wordt uitgebreid onderzoek gedaan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken.

Een andere methode van het Cold Case team is het opnieuw benaderen van getuigen en betrokkenen. Peter Robben heeft hier in het verleden goede ervaringen mee opgedaan: “In een ander Cold Case onderzoek bleek de uiteindelijke dader al in de beginfase als betrokkene te zijn gehoord. In combinatie met andere sporen die onder andere door nieuwe DNA-technieken werden gevonden kwamen we toen tot één conclusie, dat dit de dader wel móest zijn.�

Ondertussen maakt het team ook dankbaar gebruik van de technische vooruitgang. Peter Robben: “We kunnen nu technisch gezien veel meer dan 12 jaar geleden. Daar doen we ons voordeel mee. We maken onder andere gebruik van Datamining. Dit is speciale software om binnen verschillende digitale bestanden te kunnen zoeken naar overeenkomsten en verbanden.� De tien Cold Case rechercheurs die aan de zaak werken zijn vastberaden de zaak op te lossen.
Provincie:
Tag(s):