woensdag, 18. oktober 2006 - 16:07

D'66 en Leefbaar Utrecht ontevreden over voorlichting

Utrecht

D'66 en Leefbaar Utrecht zijn niet te spreken over de onjuiste communicatie na het trapongeval. Leefbaar Utrecht heeft woensdag een raadsdebat aangevraagd over de inhoudelijk onjuiste communicatie van de gemeente in de periode na het dramatische trapincident van de afgelopen zomer. Kort na het instorten van de werftrap aan de Oudegracht meldde de gemeente dat er in de jaren negentig slechts enkele meldingen zijn binnengekomen over de werftrappen.

Die informatie is inmiddels geactualiseerd en daaruit blijkt dat de gemeente Utrecht de media, de gemeenteraad en de inwoners van Utrecht verkeerd heeft voorgelicht over het aantal en de aard van de klachten die bij de gemeente bekend waren voorafgaand aan het trapongeval.

"De manier waarop het college van b&w communiceert met de raad, de Utrechtse bewoners en de pers kan niet door de beugel!" In de woensdag gehouden raadscommissie Verkeer en Beheer sprak D66-raadslid Arjan Kleuver zijn verbijstering uit over de wijze waarop het college meerdere malen valse informatie naar buiten bracht met betrekking tot het tragische ongeluk met de werftrap. "Wij zijn verbijsterd over de informatie van Wouter de Heus in Ons Leidsche Rijn/Ons Utrecht."

Op 6 augustus stortte een werftrap in voor het stadhuis tijdens een drukbezocht optreden. Dit ongeval kostte een inwoner van Utrecht het leven, tien personen raakten gewond.
Provincie:
Tag(s):