donderdag, 27. juli 2006 - 18:23

Drachtenaar opgepakt in Moldavië

Drachten

In een onderzoek van de Nationale Recherche, FIOD-ECD en de politie Drenthe naar de productie van synthetische drugs is gisteren in Moldavië een 37-jarige man uit Drachten aangehouden. Hij wordt verdacht van de levering van grote hoeveelheden grondstoffen aan producenten van synthetische drugs. Dit meldt het openbaar ministerie (OM) in Rotterdam vandaag.

Het vermoeden bestaat dat de Drachtenaar grondstoffen heeft geleverd aan twee mannen, die twee weken geleden in Drenthe zijn aangehouden voor de productie van XTC-pillen. Eerder is al waargenomen dat hij een tas met zeven kilo amfetamine in Heereveen heeft overhandigd aan een 33-jarige man uit Lelystad.

Gisteren zijn twee woningen, een loods en garage in Gorredijk en Drachten doorzocht. Ook zijn een woning en bedrijfspand in Bulgarije doorzocht. Bij de doorzoekingen is administratie in beslaggenomen.

Het OM heeft Moldavië om de uitlevering van de man uit Drachten gevraagd. Alle eerder aangehouden verdachten verblijven in voorlopige hechtenis.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.
Provincie:
Tag(s):