maandag, 15. mei 2006 - 15:33

Dramatiek in de Zeeuwse toeristenbranche

Zeeland

Vorig jaar heeft het toerisme in Zeeland te maken gehad met een flinke terugval. Binnen een aantal weken maakt het Bureau voor Toerisme Zeeland (BTZ) bekend dat het aantal vakantiegangers vorig jaar gedaald is met een percentage van twintig procent. Landelijk gezien is het vier procent afgenomen. Deze melding komt van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Verslaggever Jeffrey Kutterink vermeld in de PZC dat de populariteit van Zeeland-vakantieland sinds een paar jaar tanende is. Er is een afname van het aantal overnachtingen en het aantal gasten. Het toerisme kreeg de eerste zware klap in 2004. Het verblijfstoerisme in de provincie was toen met twintig procent achteruit gegaan in vergelijking met 2003. De sterkste daling was in Schouwen-Duiveland.

Het Bureau Toerisme Zeeland nog niet zeggen wat het werkelijke regionaal resultaat is in 2005. Ze willen nog niet reageren. 'Eind juni publiceren we de trendrapportage over 2005', zegt M. Tempelman van het BTZ. 'Maar binnen een paar weken zullen we daarover al iets naar buiten brengen. In de tussentijd bespreken we de resultaten met onder andere de provincie.� Aldus Tempelman in het PZC.

De achteruitgang van het toerisme is ook merkbaar in de andere provincies met een percentage van 4 procent. Vorig jaar meldde Noord-Holland (exclusief Amsterdam) wat vooruitgang. Dit is relatief gezien een duidelijke verbetering is ten opzichte van de landelijke ontwikkelingen.
Provincie:
Tag(s):