dinsdag, 17. januari 2006 - 18:01

Drie aanhoudingen in zake steekincident

Wijchen

De politie heeft in Wijchen opnieuw drie verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden in het onderzoek dat is opgestart na escalatie op zaterdag 24 en zondag 25 december vorig jaar van een langer lopend conflict tussen verschillende personen in de Eikenstraat.

Toen werden al vier verdachten aangehouden. De drie, Wijchenaren van 20, 49 en 49, zijn in verzekering gesteld en door het rechercheteam dat de zaak onderzoekt nader gehoord.

Maandag werd een 49-jarige man aangehouden als verdachte van openlijke geweldpleging. Donderdag 12 januari jl. zijn twee mannen van 20 en 49 aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging. Daarbij maakten zij vermoedelijk gebruik van een wapen.

Het conflict leidde op zaterdag 24 december tot de aanhouding van een 28-jarige Wijchenaar op verdenking van bedreiging van een 50-jarige plaatsgenote. De dag daarop werden nog drie mannen, Wijchenaren van 36, 40 en 40 jaar, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij gingen na de bedreiging van de vrouw verhaal halen bij een woning in de Eikenstraat, waar de 28-jarige binnen was gegaan, wat uitmondde in ruzie.

Daarbij is gebruik gemaakt van slag- en steekwapens. Alledrie raakten tijdens de ruzie gewond en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De twee 49-jarigen en de 20-jarige hebben toen vervolgens weer verhaal gehaald bij twee van hen.

Alle verdachten werden in verzekering gesteld. Inmiddels zijn zij na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek naar de bedreiging en mishandelingen voort. Er zullen nog diverse getuigen worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):