maandag, 16. oktober 2006 - 13:49

Drie medewerkers uitzendbureau neergestoken

Zwolle

Maandagmorgen rond 11.30 uur zijn drie medewerkers van het uitzendbureau Tempo Team aan de Sassenstraat in Zwolle door een 18 jarige man uit Den Haag met een mes mishandeld. Een 37-jarige medewerker werd in zijn buik gestoken en raakte zwaargewond. De andere twee medewerkers, een 32-jarige vrouw en een 28-jarige man, liepen minder ernstige verwondingen op aan handen en hoofd. Zij zijn door ambulancepersoneel naar de Isalaklinieken gebracht.

De zwaar gewonde 37-jarige medewerker werd bij aankomst in het ziekenhuis onmiddellijk geopereerd. Hij is buiten levensgevaar.

In de omgeving surveillerende politiemensen zagen op straat een opstootje voor het uitzendbureau. Toen zij ter plaatse kwamen bleek de dader nog binnen te zijn. De dader verzette zich tegen zijn aanhouding waarop pepperspray werd gebruikt om hem in bedwang te krijgen.

In het uitzendbureau ontstond tussen de verdachte en één van de medewerkers een woordenwisseling, waarbij de twee andere medewerkers in de bres sprongen. Dat ontaardde in een schermutseling waarbij de man een mes gebruikte.
De man gaf aan nog geld te krijgen van het uitzendbureau en wenste dat onmiddellijk uitbetaald te zien.

De omgeving van de Sassenstraat en Sassenpoort werd tijdens het onderzoek van de technische recherche tijdelijk afgesloten. De politie stelt een verder onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):