dinsdag, 18. april 2006 - 13:10

Dronken man met vuurwapen aangehouden

Oosterhout

Op maandagmiddag 17 april om 13.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Oostpolderweg. Ter plaatse was een automobilist tegen een lantaarnpaal gereden. Hij lag laveloos over zijn stuur. Naast de auto zagen de agenten een vrouw staan. Achteraf bleek dit de ex-vrouw van de verdachte te zijn. Deze vrouw overhandigde de agenten een vuurwapen en vertelde dat haar ex-man vermoedelijk nog een tweede vuurwapen bij zich had.

Dit was reden voor de agenten om alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.
Omstanders werden gesommeerd om weg te gaan. De agenten handelden vervolgens volgens de procedure “aanhouding gevaarlijke personen� en namen daarbij hun dienstwapen uit voorzorg ter hand. Vanaf afstand werd de automobilist aangeroepen en bevolen om zijn handen tegen de voorruit van zijn auto te plaatsen. De 36-jarige Oosterhouter voldeed aan de opdrachten die hij kreeg. Op die manier konden de agenten hem op een veilige en verantwoorde manier in de boeien slaan. Bij nadere controle bleek er overigens geen tweede vuurwapen aanwezig te zijn. Wel droeg de man een leeg holster op zijn lichaam en werd in zijn kleding een patroon aangetroffen.

De verdachte bleek een combinatie van medicijnen en alcohol te hebben genuttigd, wat reden voor de politie was om een GGD-arts in te schakelen. Gezien de medische toestand van de verdachte is hij opgenomen in een ziekenhuis. De indruk is dat relationele problemen aanleiding zijn voor de gebeurtenis. Uiteraard wordt de herkomst van het in beslaggenomen vuurwapen en munitie nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):