woensdag, 19. april 2006 - 9:15

Ede schoon in de zomer

Ede

Vanaf april gaat de gemeente Ede de strijd met zwerfaval aan. In de maanden april tot en met september wordt de gemeente Ede Zomerschoon gemaakt. Dit gebeurt onder meer door een schoonmaakestafette. Iedere wijk in Ede gaat aan de slag met het ‘Opknappertje van de week’.

Buurtbewoners gaan samen met de gemeente aan de slag om een minder fraai plekje in hun wijk op te knappen; zwerfvuil opruimen, speeltoestellen repareren, onkruid verwijderen en struiken snoeien. De wijk die dat het beste doet mag zich ‘de Schoonste Wijk van Ede 2006’ noemen en krijgt bovendien een buurtbarbeque aangeboden.

Op zaterdag 22 april gaat de wijkestafette van start in Veldhuizen, Ede. Om 9.30 uur start aan de Wulverhorst een ploeg met bewoners om samen met medewerking van Beheer de buurt op te knappen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat rommel en viezigheid op straat tot de top vijf ergernissen van Edenaren behoren. Met de actie Ede Zomerschoon pakt de gemeente samen met haar inwoners de rommel en viezigheid aan. Ede zomerschoon is een van de activiteiten uit het project ‘Je normen hebben waarde’ van de gemeente Ede.
Provincie:
Tag(s):