maandag, 27. maart 2006 - 13:09

Essent wil 100MBps kabelinternet

Arnhem

Essent Kabelcom onderzoekt mogelijkheden voor de bouw van een ongekend snelle breedband internetverbinding via de coaxkabel voor 20.000 huishoudens. Essent Kabelcom is dit met het Finse bedrijf Teleste in een letter of intent overeengekomen. De verbinding, Ethernet tot the Home (EttH), zou zowel upstream als downstream een snelheid van 100Megabit per seconde opleveren, aldus Essent.

De overeenkomst tussen Essent Kabelcom en Teleste borduurt voort op het initiatief dat in 2003 startte in het Noord Brabantse Boxmeer. Daar hebben op dit moment 10.000 huishoudens de beschikking over een symmetrische internetverbinding (via coaxkabel) van 10 megabit. Het
succes in Boxmeer maakt verder onderzoek naar een introductie van 100 Mbps elders in Nederland mogelijk. In Boxmeer volgt nu een nieuwe fase, waarin klanten meer op dienstenniveau kunnen gaan profiteren van de snelle, stabiele en symmetrische Ethernet To The Home verbinding.

Ethernet To The Home is een internettechniek die werkt zonder kabel- of ADSL modem. De computer wordt direct in de aansluiting (Ethernetaansluiting) van de wandcontactdoos gestoken. De snelheid is gegarandeerd, dus niet afhankelijk van de afstand tot de centrale (zoals dat bij ADSL nogal eens het geval is). De aansluiting werkt altijd, ook zonder internetabonnement. Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht vanaf het moment dat er diensten worden afgenomen, eerder niet. Aanmelden voor diensten gebeurt online en na aanmelding is de dienst direct te gebruiken.
Categorie:
Tag(s):