vrijdag, 13. januari 2006 - 23:35

FC Groningen opent Euroborg met zege

Met een druk op de knop van voormalig FC Groningen speler Arjen Robben werd het nieuwe onderkomen van FC Groningen, Euroborg, geopend. De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd.

Het leverde in de 24e minuut de openingstreffer op van Erik Nevland. De Noor scoorde ook al de eerste treffer tijdens het nieuwe stadion in de oefenwedstrijd tegen BV Veendam. Ondanks het veldoverwicht bleef de score voor de rust op 1-0.

FC Groningen bleef ook na rust pressie houden op het Friese goal. Acht minuten na rust was het Buijs die de score verdubbelde. Buijs ging het duel met keeper Vandenbussche aan, waardoor Kruiswijk de rebound alsnog op de goal kon schieten.

Het was de Belgische doelman die de bal pardoes voor de voeten van Buijs legde die hierdoor simpel kon scoren. Zonder spits Huntelaar was SC Heerenveen ongevaarlijk.