vrijdag, 29. september 2006 - 13:50

Feestgangers eisen restauranttafel en belagen politie

Joure

De politie heeft donderdagavond zes mannen aangehouden naar aanleiding van ongeregeldheden tijden de Jouster Merke. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan bevel of vordering.

De aanleiding waren problemen bij een restaurant aan de Midstraat. Rond 18.30 uur kwamen enkele mannen en een vrouw bij het restaurant. Ze eisten een tafel, die ze uiteraard niet kregen omdat de zaak vol zat. Daarop spraken ze enkele gasten aan omdat ze hun tafel wilde hebben. Toen dat niet snel ging vielen er enkele klappen. Daarop ontstond grote onrust in de zaak waarop veel gasten wegliepen.

Inmiddels was de politie door een passant gewaarschuwd. Twee agenten te paard kwamen ter plaatse en wilden één van de betrokkene staande houden. Daarop keerde de omstanders, veelal behoorlijk onder invloed van alcohol, zich tegen de politie en belaagden de ruiters. Een vrouwelijk familielid van één van de betrokkenen ging daarbij aan de teugels van een politiepaard hangen.

Door het gebruik van de wapenstok kon men de menigte van zich af houden. Nadat meerdere politie-eenheden ter plaatse kwamen, verplaatste de menigte zich naar de kruising Hobbe van Baerdtstraat en de Brugstraat. Daar keerde de rust uiteindelijk terug. In totaal werden zes mannen uit Joure en omgeving aangehouden. Ze zitten nog vast.

De politie stelt vandaag, vrijdag, een onderzoek in naar de complete toedracht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De restauranthouder, een 34-jarige man uit Joure, deed aangifte. Een deel van het interieur raakte beschadigd.
Provincie:
Tag(s):