dinsdag, 17. januari 2006 - 13:49

Firefox heeft aandeel van 20% binnen Europa

Wereldwijd groeit het aandeel Firefox onder de internetters nog steeds. Ongeveer 10 procent van de surfers heeft al Firefox als browser, meldt het Franse bureau XiTi. Onder de internetters binnen Europa is dat aandeel veel groter: 20 procent kiest voor het alternatief voor Internet Explorer.

Het verschil in de onderlinge landen is echter heel groot. Zo gebruikt 38,4% van de internetters in Finland Firefox en in Duitsland is de penetratie 30%. Nederland vinden we terug bijna helemaal onderaan de lijst met een gebruik van 10,2%. Alleen Oekraïne gebruikt nog minder de browser.

Naast Europa heeft het Franse bureau ook een peiling gedaan buiten Europa. In Zuid Amerika is de browser het minst populair met 5,8%. Azië volgt met 8,8% en Afrika met 9,4%. In Noord Amerika gebruiken 15,9% van de internetters Firefox en Australië is koploper met 18,6%.

Binnen Nederland is de Firefox-groep bezig met een advertentie-campagne. Via een inzamelactie is bijna genoeg geld binnen om paginagroot te adverteren in een ochtendkrant.
Categorie:
Tag(s):