maandag, 20. november 2006 - 20:37

Geluk bij een ongeluk

Tilburg

Bij een verkeersongeval aan de Ringbaan Oost is maandagmiddag aan de Ringbaan Oost een 40-jarige inwoner van Tilburg gewond geraakt. Rond 16:20 uur reed een 34-jarige vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen met oplegger over de Ringbaan Oost, nabij het spoorwegviaduct.

De man, afkomstig uit Lopik, reed met zijn combinatie linksaf de Bosscheweg op in de richting van industrieterrein Loven. In de bocht maakte een technische storing aan de achteras de oplegger onbestuurbaar, waardoor deze kantelde en tegen een berging van een woning tot stilstand kwam.

Twee fietsers en een bromfietser, die op het fietspad reden, konden op tijd van hun rijwiel springen om zich in veiligheid te brengen. Een 40-jarige fietser is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis, een tweede fietser kwam er vanaf met schaafwonden aan een knie. De bromfietser bleef ongedeerd. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West-Brabant hebben ter plaatse een (sporen)onderzoek uitgevoerd. De politie sloot de Ringbaan Oost ruim drie uur af voor het verkeer. Het ongeval zorgde tijdens de avondspits voor grote vertragingen. Een gespecialiseerd takelbedrijf heeft de vrachtwagencombinatie recht gezet en overgebracht naar een stalling. De oplegger zal dinsdag worden onderworpen aan een technisch onderzoek.
Provincie:
Tag(s):