woensdag, 10. mei 2006 - 17:28

Gemeente gaat nog 15 miljoen euro vangen

Rotterdam

Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) heeft deze week 16.000 wanbetalers een laatste waarschuwing gestuurd. Als de belastingschuld niet onmiddellijk wordt betaald, zal de inboedel in beslag worden genomen. Het gaat om een gezamenlijke belastingschuld van ruim vijftien miljoen euro. Deze week is GBR ook gestart met het zelf opsporen van auto’s van wanbetalers met een eigen kenteken herkenningscanner (ANPR). GBR verwacht hiermee dit jaar een paar honderd auto’s extra in beslag te kunnen nemen

Alle Rotterdamse wanbetalers hebben deze week van Gemeentebelastingen een brief gekregen waarin wordt aangekondigd dat binnenkort door de gemeentelijke deurwaarder beslag zal worden gelegd op hun inboedel. Deze laatste waarschuwing is verstuurd aan een groep wanbetalers die een of meerdere gemeentelijke belastingaanslagen niet hebben betaald.

Het gaat om een gezamenlijke belastingschuld van ruim vijftien miljoen euro. Dit betreft alle gemeentelijke belastingen zoals onroerend-zaakbelasting en parkeerbelasting.

Maar het gaat daarnaast ook om terugvordering van bijstanduitkeringen van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voordat de deurwaarder beslag komt leggen is niet alleen een aanslagbiljet verstuurd, maar ook een aanmaning, een dwangbevel en een hernieuwd bevel tot betalen.
Provincie:
Tag(s):