woensdag, 8. november 2006 - 11:31

Gemeente Groningen scoort óók in de Euroborg

Groningen

Waar FC Groningen bijna onverslaanbaar lijkt en aan de lopende band scoort, blijkt ook de gemeente Groningen te kunnen scoren in de Euroborg. Tijdens de voetbalwedstrijd van afgelopen zaterdag werd een nieuw dienstverband tussen vijf klanten van de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) en vijf Groningse werkgevers bezegeld. De gemeente Groningen heeft deze vijf klanten in contact gebracht met de werkgevers.

In de skybox van de Euroborg konden zij op een informele manier nader met elkaar kennismaken. Na het laatste fluitsignaal gingen drie klanten naar huis met een regulier dienstverband op zak. Twee klanten kregen een detacheringscontract van 3 maanden met uitzicht op een reguliere baan.

Hoewel de aantrekkende economie ook meer kansen biedt aan klanten van de Sociale Dienst, kunnen zij soms in het nadeel zijn bij sollicitatieprocedures: weinig werkervaring, onvoldoende of verouderde opleiding of moeite met presentatie en communicatie kunnen hierbij een rol spelen. Door tijdens de voetbalwedstrijd wat langer en informeler met een werkgever te praten, krijgen deze klanten de gelegenheid om zich op een informele en representatieve manier te presenteren. Een vergelijkbaar initiatief werd vorig jaar in de gemeente Veendam genomen. Op de golfbaan werden werkgevers en werkzoekenden tijdens een spelletje golf succesvol gematcht.

De klanten van de Sociale Dienst gaan aan de slag bij het Goudkantoor, het NoorderpoortCollege, Personenvervoer Groningen, Ford Boerhof en de Media Markt in Groningen. Ook Burgemeester Wallage, wethouder Verschuren van Sociale Zaken en vertegenwoordigers van het CWI bekeken de wedstrijd vanuit de skybox en waren betrokken bij deze ‘informele banenmarkt’. De gemeente gaat onderzoeken of dit soort initiatieven vaker genomen kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):