dinsdag, 21. november 2006 - 19:28

Gemeente Putten moet huiswerk bierketen overdoen

Putten

De gemeente Putten moet een nieuw besluit nemen op het verzoek van de horeca-ondernemers tegen de bierketen op te treden. Het besluit om niet op te treden is door de rechter vernietigd. De gemeente Putten heeft begin 2005 geweigerd om op te treden tegen een aantal bierketen. Hoewel voor deze keten geen bouwvergunning is verleend en zo’n vergunning ook niet kan worden verleend.

In deze keten is, naar het oordeel van de rechtbank, sprake van horeca-activiteiten. Het Koninklijk Verbond van Ondernemers in het Horeca- en aanverwante Bedrijf Horeca Nederland (kortweg BEM) heeft daarom belang bij handhavend optreden door de gemeente Putten. De gemeente is daartoe ook bevoegd, niet alleen omdat er sprake is van bouwwerken zonder bouwvergunning, maar mogelijk ook wegens overtreding van bijvoorbeeld de Drank- en Horecawet.

De gemeente heeft dat laatste echter niet onderzocht. De rechter acht dat onzorgvuldig. De gemeente heeft verder de beslissing om niet op te treden tegen deze bierketen niet goed gemotiveerd. De gemeente heeft er op gewezen dat de bierketen al jarenlang worden geaccepteerd en dat sluiting van de keten zal leiden tot maatschappelijke onrust.
Provincie:
Tag(s):