woensdag, 20. december 2006 - 21:47

Gesprekken over mogelijk regeer-programma

Den Haag

Informateur Wijffels gaat de komende tijd gesprekken voeren met de fractievoorzitters van CDA, PvdA en CristenUnie over de inhoud van een mogelijk regeerprogramma. Dat zei hij tijdens een persconferentie. De Koningin heeft Wijffels verzocht te onderzoeken of er spoedig een kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie kan worden gevormd.

Volgens Wijffels willen de fractievoorzitters 'voortvarend te werk gaan'. 'En dat lijkt me in het belang van het land ook wenselijk, zoniet noodzakelijk. Ik zal me er dus voor inzetten dat er tempo wordt gemaakt, overigens zonder de zaken te forceren.'

Wijffels verwacht dat hij de informatie niet in een paar weken zal kunnen klaren, 'maar het lijkt me ook zeker niet wenselijk dat het maanden gaat duren', zei hij.

De informateur begint zijn werkzaamheden met een gesprek met oud-informateur Hoekstra. Daarna ontvangt hij de fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie voor een eerste gezamenlijk gesprek. In dat gesprek wil hij 'de marsroute maar ook de werkwijze met hen bespreken'.

Wijffels zal de komende periode gebruiken om de besprekingen tussen de drie fractievoorzitters grondig voor te bereiden. Die besprekingen beginnen direct in het nieuwe jaar.
Provincie:
Tag(s):