dinsdag, 17. januari 2006 - 11:47

Getuigen gezocht van mishandeling

Kampen

Het onderzoek naar de mishandeling die in de nieuwjaarsnacht werd gepleegd op de Marinus Postlaan heeft tot nu toe weinig informatie opgeleverd. Ook hebben zich geen getuigen gemeld.
Wel is uit het onderzoek gebleken dat de daders vermoedelijk ook betrokken waren bij een incident, dat een half uur eerder plaats vond.

In de nacht van 1 januari 05.15 en 05.45 uur werd een jongeman op de Oudestraat ter hoogte van het Van Heutszplein lastig gevallen door twee knapen. Zij bedreigden de jongeman en wilden zijn portemonnee hebben. De jongeman wist door weg te rennen aan zijn belagers te ontkomen.

De politie houdt er rekening mee dat deze beide zaken mogelijk met elkaar te maken hebben.

Getuigen kunnen contact opnemen met het bureau van politie, telefoon 0900-8844of of anoniem bellen via het gratis nummer van Bel M: 0800-7000.
---------------------------------------------------
Persbericht van 2 januari 2006

Jongen mishandeld door groep
Getuigenoproep mishandeling

Kampen - In de nacht van oud op nieuw, tussen 06.00 en 06.15 uur, is een 17-jarige jongen uit Kampen op de Marinus Postlaan mishandeld door een groep jongeren. Het slachtoffer reed met zijn fiets nabij het bruggetje, toen hij werd tegengehouden door zes onbekende jongens. Door twee van hen werd hij van zijn fiets getrokken, geslagen, geschopt en bespuugd.
Hij viel hierdoor op de grond. De overige vier uit de groep gingen toen weg, maar de twee anderen pakten zijn telefoon, portemonnee en fiets af.
Vervolgens zag het slachtoffer kans om op te staan en weg te rennen. De signalementen van de twee jongens luiden als volgt: ongeveer 18 jaar, ongeveer 1.85 meter lang, één met bril, normaal postuur en kort blond haar met een slag, de ander zonder bril en een breder postuur. De politie zoekt eventuele getuigen van deze mishandeling en roept de andere vier groepsleden zich op te melden bij de politie op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):