donderdag, 11. mei 2006 - 19:01

Grote bos- en heidebrand waarschijnlijk aangestoken

Bergen

In het natuurgebied aan de Ontginningsweg en Ceresweg in Bergen is donderdagavond 3 hectare bos- en heidegebied in vlammen opgegaan. In totaal moesten de brandweermannen 4 brandhaarden bestrijden. De brandweer gaat ervan uit dat brandstichting de oorzaak van de natuurbrand is.

De eerste brandmelding kwam kort na 18.00 uur bij de brandweer binnen. Toen dit vuur onder controle was, volgde een melding van een tweede vuurhaard. Niet lang daarna kreeg de brandweer vuurhaard drie en vier in het zicht. Omstreeks 19.45 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen en controleren van de vuurhaarden zal nog een flink deel van de avond in beslag nemen.

De brandweer Bergen kreeg bij de bestrijding van het vuur ondersteuning van de korpsen uit Venlo, Horst en Gennep. In totaal waren ongeveer 25 personen bij de blusactiviteiten betrokken.

Eerder op de dag heeft de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg naar de gemeenten toe het advies uitgebracht om een rookverbod in te stellen in natuurgebieden, vanwege mogelijk brandgevaar.
Provincie:
Tag(s):