zondag, 12. maart 2006 - 15:50

Jeugdige autodieven opgepakt

Hoensbroek

Met de aanhouding van zeven jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Hoensbroek heeft de politie een aantal autodiefstallen opgelost, die de afgelopen maanden in Hoensbroek en omgeving werden gepleegd. Ook was de groep verantwoordelijk voor de diefstal van een bromscooter, twee fietsen en een inbraak in een vrachtwagen.

De politie kwam de jongens op het spoor toen in oktober vorig jaar een 17-jarige jongen op heterdaad werd betrapt bij de diefstal van een personenauto.

Nadat in januari van dit jaar een tweede verdachte werd aangehouden in verband met de diefstal van een bromfiets, konden ook de overige verdachten worden opgepakt. Met de aanhouding eind februari van de 20-jarige Hoensbroekenaar, was de zaak opgelost. Deze man wordt als hoofdverdachte gezien, aldus de politie

De autodiefstallen werden gepleegd tussen september en december 2005 in Hoensbroek, Brunssum en Nuth. De auto's werden na een tijdje weer achtergelaten, terwijl in één geval de auto in brand werd gestoken.

Alle aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de officier van justitie. De 20-jarige zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De overigen zijn weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):