donderdag, 18. mei 2006 - 17:42

Kleine Veer wordt tijdelijk vervangen

Zwolle

Het Kleine Veer wordt drie weken vervangen door een ander pontje wegens een technische storing. Het vervangend pontje heeft dezelfde faciliteiten als het Kleine Veer en kan evenveel mensen en fietsen vervoeren. Naar verwachting vaart het Kleine Veer weer vanaf half juni 2006.

Dinsdag 16 mei 2006 is het Kleine Veer wegens een technische storing uit de vaart gehaald. Naar verwachting zou het pontje na drie dagen weer varen. De storing bleek ernstiger te zijn dan werd gedacht.

Het Kleine Veer is tot half oktober 2006 dagelijks in de vaart. Het Kleine Veer vaart in de zomermaanden dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur de IJssel over. Op Hemelvaartsdag (25 mei) begint het bootje al ‘s morgens in alle vroegte om 7.30 uur te varen.

Het pontje vormt een voet-fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. Door het Kleine Veer ontstaat er, samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer de mogelijkheid om aan weerszijden van de IJssel een korte of lange recreatieve route te kiezen. Toegang tot het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Bij afname van 10 kaarten kost het € 8,-.
Provincie:
Tag(s):