dinsdag, 28. maart 2006 - 21:14

Kogelvrije vest politie 'zakt' bij test

Driebergen

Uit een vorige week gehouden schiettest door TNO blijkt dat de veiligheidsvesten van 4 politiekorpsen niet aan de gestelde veiligheidseisen voldoen. De vesten zijn al sinds 2002 in gebruik, maar tijdens de reguliere schiettest van TNO van vorige week bleek dat op een aantal onderdelen van de test kogels te diep de vesten indringen of zelfs doorboren. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om totaal 6000 duizend vesten die in gebruik zijn bij 3 politiekorpsen in Brabant en het korps Limburg-Zuid. Er wordt nog onderzocht hoe het mogelijk is dat de resultaten van de recente schiettest van TNO afwijken van de resultaten van de beproeving die voor de aanschaf in 2002 heeft plaatsgevonden.

Volgens een woordvoerder van het KLPD lopen de betreffende politiemensen geen direct gevaar. Het gaat om de veiligheidsvesten die onder het dagelijkse tenue worden gedragen. Bij gevaarlijke situaties zoals bijvoorbeeld een gewapende overval waar politiemensen naar toe gaan wordt altijd gebruik gemaakt van de veel zwaardere kogelvrije vesten die standaard in de politieauto’s liggen.
Provincie:
Tag(s):