maandag, 30. oktober 2006 - 14:13

Koning Abdullah en Koningin Rania uit Jordanië in Nederland

Den Haag

Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah uit Jordanië zijn maandagochtend in Nederland aangekomen.
Op uitnodiging van Koningin Beatrix brengen de Koning en Koningin van Jordanië van maandag 30 oktober tot en met woensdag 1 november een staatsbezoek. Op Schiphol werd
het koninklijke paar door Koningin Beatrix persoonlijk welkom geheten.

Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah bezoeken de steden Amsterdam en Den Haag en de provincie Flevoland. Koningin Beatrix vergezelt het Koninklijk paar bij een groot deel van het staatsbezoek.

Koningin Beatrix ontvangt het Koninklijk paar in Den Haag op Paleis Noordeinde. De Koning en Koningin voeren in de residentie onder anderen gesprekken met de minister-president, de voorzitters en leden van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en met een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Ook staat een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof op het programma.

Op dinsdag 31 oktober ontvangt burgemeester Cohen het Koninklijk paar in Amsterdam. In de hoofdstad zal een krans worden gelegd bij het Nationaal Monument op de Dam. Aansluitend houdt de Koning een toespraak in de raadszaal van het Stadhuis, onder de titel A Message of Peace and Understanding among Peoples.

De laatste dag van het staatsbezoek wordt doorgebracht in Flevoland. In Marknesse krijgt het paar woensdag in het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium een rondleiding door de grote windtunnelhal van Duits-Nederlandse Windtunnels. Vervolgens krijgen de Koning en Koningin daar een presentatie van het Geomatics Business Park, een centrum voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in analyse van satellietbeelden.

In Lelystad bezichtigen de Koning en Koningin het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Bataviawerf. Op de werf legt Koningin Rania de laatste hand aan een deel van het houtsnijwerk van De 7 Provinciën, een reconstructie van het vlaggenschip van Michiel de Ruyter. Het staatsbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan Spyker Cars, in Zeewolde.
Provincie:
Tag(s):