zaterdag, 29. april 2006 - 16:20

Lollige bui loopt slecht af

Wijchen

Een 19-jarige man uit Deest reed vrijdagavond rond 19.30 uur met een collega over de A326 ter hoogte van Wijchen toen hij even geen aandacht voor de weg had. Hij kwam daardoor op de vluchtstrook terecht. Bij een stuurcorectie ging het echter mis.

De man zou, onderweg van Belgie naar Deest, met een snelheid van ongeveer 110 km per uur hebben gereden, terwijl hij samen met zijn collega in de cabine van de bestelbus plezier maakte. Zo zouden zij tegen het cabinedak geslagen hebben waardoor het lampje van de binnenverlichting naar beneden viel.

Nadat dat lampje weer was teruggezet begon zijn collega met een plastic fles te zwaaien. Daarbij lette de 19-jarige bestuurder even niet op en kwam op de vluchtstrook terecht. Hij corrigeerde zijn voertuig en kwam vervolgens op de linkerrijstrook terecht. Opnieuw volgde een stuurcorrectie waarbij de auto naar rechts schoot en tegen de vangrail botste. Daarna sloeg de auto over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De beide inzittenden raakten niet gewond. De bestelbus raakte echter zwaar beschadigd.

De bestuurder verklaarde dat hij in Antwerpen een halve liter bier had gedronken.

1 glas alcohol doet de kans op een ongeval met 25% toenemen, 2 glazen met 50% en met 3 glazen alcohol is die kans 100%. Aldus Politie Gelderland Zuid.
Provincie:
Tag(s):