vrijdag, 7. april 2006 - 18:38

Marechaussee overmeestert 'bomdreiger' op Schiphol

Schiphol

Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee (KMAR) vrijdagmiddag rond 17.30 uur een man, aan boord van een toestel van Iberia, overmeesterd en aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van de KMAR op Schiphol bevestigd.

Het toestel met de man aan boord was vrijdagmiddag van Schiphol opgestegen met bestemming Madrid toen de man plotseling dreigde om het toestel in de lucht te laten ontploffen. Hierop besloot de piloot direct terug te keren naar Schiphol. Nadat het toestel was geland en naar het platform was gereden, is de man door marechaussee overmeesterd. De passagiers zijn via glijbanen uit het toestel geëvacueerd en met een bus naar een andere locatie overgebracht en opgevangen.

Wat de reden van de man voor het dreigement was is nog niet bekend. Wel is inmiddels bekend dat, na een doorzoeking van het Spaanse vliegtuig, er geen bom is aangetroffen in het toestel. De man wordt verhoord door de KMAR.

Later op de avond zijn, aan de hand van getuigenverklaringen van de andere passagiers, nog eens 4 passagiers aangehouden. Het is op dit moment nog niet bekend wat zij te maken hebben met de man die met een bom dreigde. De marechaussee stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):