maandag, 26. juni 2006 - 14:40

MF1 Racing snijdt zichzelf in de vingers

Voor MF1 Racing was de Grand Prix van Canada voorzichtig gezegd geen succes te noemen. Christijan Albers viel zelfs de twijfelachtige eer te beurt als eerste uitvaller geklasseerd te worden, na in de eerste ronde een beuk te hebben ontvangen van nota bene teamgenoot Tiago Monteiro.

Het is al de tweede maal in korte tijd dat beide MF1 Racing coureurs met elkaar in de clinch liggen. In Monaco sneedt Albers bij de start Monteiro de pas af, waarbij de laatste de muur inreed en zijn voorvleugel beschadigde. Toen kon nog gezegd worden dat beide coureurs schuld hadden aan het incident.

Een schuldvraag was vandaag niet aan de orde. De Portugees wist van ellende niet hoe snel hij zijn excuus aan Albers en het team moest aanbieden: "Om te beginnen moet ik me verontschuldigen voor mijn fout aan het begin van de race. Ik zat aan de binnenkant van de baan, op het vuile gedeelte, en blokkeerde mijn achterwielen. Ik ben kwaad op mezelf en het spijt me bijzonder. Daarna hebben we voorzover dat ging dingen aan de auto vervangen, maar die was natuurlijk niet meer in topconditie."

Monteiro putte nog enige troost uit de betrouwbaarheid, die hem in staat stelde de race uit te rijden - zij het op een 14de positie.

Albers vatte het allemaal vrij laconiek op: "We zijn aan het racen, geen thee aan het drinken", vond de Nederlander. Hij liet weten van de aanrijding zelf weinig te hebben meegekregen: "Ik vocht om een positie met Sato, en toen ik bij Bocht 10 arriveerde weet ik eigenlijk niet precies wat er gebeurde. Ik voelde dat ik aan de achterkant werd geraakt, spinde, en zag daarna pas dat het Tiago was. De rechterkant van mijn auto lag in puin, dus het was einde verhaal voor mij. Ik denk dat het duidelijk is wat er gebeurd is, dus laten we er niet te lang bij stilstaan."

Ook teambaas Colin Kolles liet weten het gebeurde als een 'race-incident' te beschouwen. Maar de woorden van technisch directeur James Key hadden een dreigende ondertoon: "We moeten voor Indianapolis het een en ander rechtzetten, want met dit soort incidenten bewijzen we onszelf geen dienst."
Categorie:
Tag(s):