zaterdag, 11. november 2006 - 7:40

Nieuw Europees badmintonevenement naar Assen

Assen

In 2008, 2009 en 2010 wordt het slottoernooi van het Europees Badminton Circuit in Assen gehouden. Naast de Dutch TT heeft Assen er met dit toernooi weer een sportevenement van formaat bij. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Badminton Bond.

Het betreft een vernieuwde formule van het slottoernooi van het Europees Badminton Circuit, dat plaatsvindt onder auspiciën van Badminton Europe. Gedurende het badminton¬seizoen, dat loopt van september tot en met april, vinden in diverse Europese landen open nationale kampioenschappen plaats waaraan ook niet-Europese spelers deelnemen. Bij deze kampioenschappen kunnen spelers punten verzamelen waarna de hoogst geplaatsten aan het eind van dat circuit worden uitgenodigd voor het slottoernooi.

Wereldwijd is badminton volop in beweging. Op wereldniveau heeft de Badminton World Federation (BWF) een groot sponsorcontract gesloten, waardoor er vanaf 2008 een zogenoemde Super Series van start gaat. Dit zijn twaalf toernooien (acht in Azië en vier in Europa) met een gegarandeerd prijzengeld van 250.000 dollar per toernooi. Dat circuit is nieuw en ook daarvoor wordt een slottoernooi georganiseerd met een prijzengeld van 500.000 dollar.

In het verlengde daarvan wordt het Europees circuit op eenzelfde manier afgesloten. Vandaar dat Badminton Europe op zoek was naar een organisator van het slottoernooi. Dat slottoernooi zal een prijzengeld kennen van tenminste 30.000 dollar.

Met het binnenhalen van dit toernooi heeft de Drentse hoofdstad medegegadigden Rotterdam en Parijs afgetroefd.
Provincie:
Tag(s):