vrijdag, 28. juli 2006 - 11:43

Nieuwe wandelpaden langs akkerranden

Wissenkerke

Op 21 juli 2006 om 15.00 uur openden loco-burgemeester van Noord-Beveland, de heer C. M. van der Weele en gedeputeerde van provincie Zeeland, de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars een nieuw landschappelijk netwerk van wandelpaden langs bloeiende akkerranden op Noord-Beveland.
De openingshandeling vond plaats in een akkerrand op Landschapscamping Wilgenoord, Vlietenburgweg, Wissenkerke. Daar baanden beide bestuurders zich een weg door een nieuw aangelegde wandelpad en onthulden het nieuwe routebord. Na de officiële opening zijn de nieuwe paden voor alle wandelaars vrij toegankelijk.

De graswandelpaden met 42 kilometer akkerranden, 8 kilometer soortenstroken en 8 kilometer bloeiende randen de akkerranden zijn gerealiseerd door de stichting Akkerleven in samenwerking met een aantal boeren. Akkerleven is een stichting voor natuurbeheer en ontwikkeling op Noord-Beveland. Een akkerrand is zes meter breed en bestaat uit drie meter gras en drie meter kruidenrand met 23 verschillende soorten bloemen.

Wandelpaden

De graswandelpaden gaan langs een afwisselend landschap en zijn het hele jaar door te bewandelen en alleen toegankelijk voor wandelaars. De wandelpaden sluiten aan op kernen, recreatievoorzieningen en op bestaande routes zoals het Oosterscheldepad. De route is gemarkeerd met routepalen en beschreven in een folder. Het wandelnetwerk is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie.
Provincie:
Tag(s):