donderdag, 2. november 2006 - 13:23

Oefenduel Oranje wél bindend voor twijfelende Afellay

Mocht Ibrahim Afellay op 15 november met Oranje meedoen in de oefeninterland tegen Engeland, dan is die beslissing onomkeerbaar. De 20-jarige PSV-middenvelder twijfelt nog of hij voor geboorteland Nederland of vaderland Marokko wil uitkomen.

Bondscoach Marco van Basten nam Afellay eerder deze week op in zijn voorlopige selectie. De Utrechter deed namens Oranje onder-20 vorig jaar zomer aan een WK mee. Dat zijn voor de wereldvoetbalbond FIFA ‘bindende’ wedstrijden, waardoor hij eenmaal uitkomend voor het grote Oranje dan ook niet meer terug kan. Dat meldt PSV op haar website. Dat het duel met Engeland van vriendschappelijke aard is, maakt geen verschil.

Voor Afellay maakt dit nieuws niet veel uit. ,,Dit is voor mij zo’n belangrijke beslissing, dat dit gegeven niet veel verandert voor de overwegingen die ik in acht neem om tot een voor mij goed besluit te komen", laat de jongeling weten.

Op voetbalgebied gaat zijn voorkeur uit naar Nederland, maar zijn gevoelens gaan meer in de richting van Marokko.

Enige tijd geleden stond Ugur Yildirim voor een soortgelijke keuze (Nederland of Turkije), maar het verschil met hem is dat Yildirim niet eerder voor een vertegenwoordigend team speelde op een FIFA-eindtoernooi. Hij kon daardoor later nog terug, omdat zijn eerste A-interland een oefenduel was.
Categorie:
Tag(s):