woensdag, 24. mei 2006 - 9:59

Oliebollenkraam beschadigd door brand

Groningen

Dinsdagnacht 24 mei is er brand geweest in een loods aan de Helper Westsingel. De melding van de brand kwam rond 01.40 uur binnen bij de gemeenschappelijke meldkamer Groningen. In de loods bevonden zich meerdere voertuigen en een oliebollenkraam. Door de brand is de kraam zwaar beschadigd.

De overige voertuigen in de loods, zoals een personenauto, aanhangers en een container liepen rook- en roetschade op maar konden door het optreden van de brandweer behouden blijven. Een zestal butagasflessen werden uit de loods gehaald door de brandweer. De brand werd vanaf buiten en later ook van binnen in de loods bestreden. Binnen werd een warmtebeeldcamera ingezet om de vuurhaard goed te kunnen lokaliseren

Bij de brand is door het springen van enkele dakplaten een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen. Het deel van het terrein waar de asbest is terechtgekomen is afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld voor het opruimen. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht door de technische recherche van Regiopolitie Groningen.
Provincie:
Tag(s):