dinsdag, 17. oktober 2006 - 23:55

Onderzoek ernstige geweldpleging op terras Deventer

Deventer

Een speciaal geformeerd rechercheteam, van ruim 20 politiemensen uit IJsselland, onderzoekt de gewelddadigheden op het terras van een horecagelegenheid aan de Brink, op zaterdagavond 14 oktober. Daarbij werd rond 21.00 uur een 29-jarige man uit Deventer gemolesteerd met terrasmeubilair en meerdere malen met een mes in zijn rug gestoken. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politie en het Openbaar Ministerie nemen met name de mate waarin geweld werd gebruikt, hoog op.

Naar het zich laat aanzien is er sprake van onenigheid tussen twee groepen jongeren, voornamelijk van Turkse komaf. Zij zijn in de leeftijd van tussen 20 en 25 jaar oud.

Inmiddels sprak de politie een aantal getuigen. Toch blijken niet alle mensen die op dat moment op of in de omgeving van het terras waren, een verklaring te hebben afgelegd en mogelijk zijn er mensen die foto's gemaakt hebben. Hen wordt gevraagd alsnog contact op te nemen met de politie op te nemen via 0900-8844.

Uit onderzoek is verder gebleken dat kort na de vechtpartij een groepje jongeren hard rennend de Brink verliet, in de richting van de Waag. Getuigen die over dit groepje meer weten te vertellen wordt eveneens gevraagd te reageren.

Bericht van 15 oktober 2006
Man met mes gestoken bij vechtpartij op de Brink

Deventer - Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur werd gemeld dat er door een groep mensen werd gevochten op de Brink. Een van de slachtoffers had een bebloede rug. Het bleek dat hij enkele malen in zijn rug was gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Getuigen vertelden dat een groep mannen op een terras zat. De groep was rustig. Op een gegeven moment kwam er een groep van ongeveer 6 a 7 jongemannen aan. Deze groep begon de andere groep aan te vallen. Er werd met tafels en stoelen gegooid. Getuigen zagen dat het slachtoffer, een 29-jarige Deventernaar, werd geslagen door twee mannen. Na de vechtpartij vertrokken de verdachten in de richting van de Waag. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij. Diverse getuigen zijn gesproken, maar dit heeft nog geen concrete aanwijzingen richting verdachten opgeleverd. De politie is daarom op zoek naar nog meer getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Deventer via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):