donderdag, 20. april 2006 - 9:18

Opnieuw liquidatie in Amsterdam

Amsterdam

Opnieuw is Amsterdam opgeschrikt door een liquidatie. Ditmaal is het slachtoffer de 50-jarige café eigenaar Anthonie van der Bijl. Van der Bijl zou een zakenrelatie zijn van de eveneens geliquideerde Houtman. Volgens de politie circuleren er allerlei geruchten over het motief van de schietpartij. Het enige wat zij wil bevestigen is dat men er zeker van is dat de aanslag tegen van der Bijl gericht was. Wat van de Bijl op dat vroege tijdstip in het café deed, is voor de politie nog een raadsel.

Donderdagmorgen om 8.45 uur vond de schietpartij plaats in zijn eigen café De Hallen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan. De politie is nog steeds bezig met het technische onderzoek en het horen van getuigen. Ook heeft de politie een deel van de Rijpgracht afgezocht naar een mogelijk vuurwapen waarmee van der Bijl is neergeschoten.

De aanslag kan in verband worden gebracht met een artikel op de website van Vrij Nederland. Hierin staat dat van de Bijl benaderd is door de politie om een getuigen verklaring af te leggen tegen Willem Holleeder (een van de heinekenontvoerders). Van der Bijl zou dit uit angst geweigerd hebben.
Provincie:
Tag(s):