woensdag, 13. september 2006 - 13:23

Overheidsnieuws 'op maat' in je mailbox

Den Haag

Minister Nicolaï voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties heeft dinsdagavond een ISOC award in de categorie Beste overheidsinitiatief op internet gekregen voor het project Bekendmakingen.

Dankzij het winnende project Bekendmakingen kunnen burgers straks op eigen verzoek iedere week een mail ontvangen met daarin alle voor hen relevante bekendmakingen van de overheid. Deze plannen kunnen soms ingrijpende gevolgen hebben voor hun directe woonomgeving.

Burgers die bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in alle kap- en bouwvergunningen die in hun wijk zijn aangevraagd dan wel zijn verleend, kunnen hier via de mail op worden geattendeerd. Aankondigingen van verschillende overheden zoals provincie, waterschap, gemeente of ministerie gaan gebundeld in één mail naar de burger.

Tientallen decentrale overheden doen al mee aan Bekendmakingen. In de nabije toekomst zullen alle overheidsbekendmakingen in het project worden opgenomen.

Ieder jaar reikt de vereniging Internet Society Nederland, de Nederlandse afdeling van de internationale internetorganisatie ISOC, een aantal prijzen uit voor vernieuwende of kwalitatief hoogstaande internetgerelateerde projecten op maatschappelijk, bestuurlijk en artistiek vlak.

Naast het project Bekendmakingen was ook het besluit kwaliteit rijksoverheidswebsites van minister Nicolaï genomineerd in dezelfde categorie.
Categorie:
Tag(s):