dinsdag, 5. december 2006 - 11:59

Politie treft 10 kilo vuurwerk aan in auto

Hengelo

Op maandag 4 december kwamen omstreeks 15.40 uur meerdere overlastmeldingen bij de politie binnen. Op de Jan Wiegerstraat zouden meerdere personen bij een auto staan en veel lawaai maken.Ook zou er volgens getuigen drugs worden gedeald.

De politie trof de auto met twee inzittende broers, een 20- en een 23-jarige Hengeloër, en daarbij meerdere personen aan. Terwijl zij de personen aanspraken en een nader onderzoek wilden instellen, werd een van de agenten door de 20 jarige bij zijn kleding vastgepakt.
De politie hield de 20-jarige daarop aan en plaatste hem geboeid in de politieauto. Daarop reageerde de 23-jarige broer nogal recalcitrant. In de daarop ontstane commotie, zag de 20-jarige kans om de politieauto te verlaten en te ontkomen.

In de auto van de verdachten trof de politie geen drugs aan. Wel werd onder de vloermat een mes aangetroffen en in de kofferbak een doos met 10 kilo vuurwerk. De politie hield daarvoor de 23-jarige als verdachte aan.
Het vuurwerk en het mes werden in beslag genomen.

De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Naar de 20-jarige wordt nog uitgekeken.
Provincie:
Tag(s):