vrijdag, 17. februari 2006 - 12:35

RoParun

Zwolle

Evenals in 2004 en 2005 doen 25 collega’s van de Politieregio IJsselland weer mee met de langste non-stop estafette-loop ter wereld, de RoParun. Zij leggen 530 km af om zo het goede doel van deze estafetteloop te steunen: het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten, in het bijzonder kinderen. De loop begint in Parijs en eindigt in Rotterdam.

Sinds de start van de RoParun in 1992 loopt de route van Rotterdam naar Parijs. Hierdoor draagt dit evenement de naam RoParun. Tegenwoordig loopt de route, om organisatorische redenen, andersom. De naam RoParun bleef echter bestaan.
De estafetteloop is opgericht met het doel: “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven�.

Dit jaar zullen de 203 teams die meedoen aan de RoParun, een record aantal, proberen met sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor de projecten die de stichting steunt.
In 1992 was de opbrengst fl. 100.000 en in 2005 werd er ruim € 2,5 miljoen bijeen gelopen. Tot nu toe werd er in het veertienjarig bestaan van de RoParun al meer dan 15 miljoen euro bijeen gebracht.

Het team is al druk bezig met de voorbereiding. Zo wordt er eens per vier weken door de acht lopers gezamenlijk getraind en wordt er een 24-uursloop gehouden om de conditie te testen. Ook zijn er bedrijven benaderd om te sponsoren. Het geld wat deze bedrijven sponsoren gaat rechtstreeks naar het goede doel.

De deelnemers dragen de Roparun een warm hart toe en ook veel andere medewerkers van het korps hebben inmiddels geld ingezameld door het kopen van loten.

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni wordt er gestart in Parijs en de finish is op maandag 5 juni rond 15.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

Op de website van het Team IJsselland kunt u alle informatie vinden.
Provincie:
Tag(s):