zondag, 23. april 2006 - 13:49

Slachtofferrol snel uitgespeeld

Hengelo

Zondagmorgen 23 april omstreeks 02.45 uur werd er een vechtpartij gemeld in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Hengelo. Een aantal personen hadden met elkaar ruzie gekregen waarbij over en weer klappen vielen. Een van de ruziemakers, een 26 jarige man uit Hengelo liep daarbij letsel opgelopen aan zijn gezicht, mogelijk veroorzaakt door een glas.

Nadat de vechtenden door het personeel van de gelegenheid naar buiten waren gewerkt, werd op aanwijzen van de 26 jarige man en enkele getuigen, een 24 jarige man uit Borne aangehouden als dader van de mishandeling.
Aan het bureau bleef de 24 jarige erbij dit niet gedaan te hebben en ook voor de politiemensen was het erg onduidelijk wat er zich nu precies in de horecagelegenheid had afgespeeld. Hierop werd besloten de 24 jarige in vrijheid te stellen.
Toen deze hierop zijn broer belde, die ook bij de vechtpartij betrokken was geweest, vertelde deze dat hij ook aan het politiebureau was om aangifte van mishandeling en diefstal van zijn jas te doen. Het bleek dat deze 23 jarige broer, woonachtig in Hengelo, na de aanhouding van zijn broer door het 26 jr. slachtoffer was geslagen en dat deze zijn jas met daarin persoonlijke spullen had gestolen.

Hierop werd direct een onderzoek ingesteld naar de 26 jr. Hengeloer die op de Marskant, ter hoogte van de Deldenerstraat de politiemensen tegemoet kwam lopen met de jas van de 24 jr. aan. De 26 jr. werd nu van slachtoffer verdachte en werd aangehouden. De spullen die in de jas hadden gezeten bleken in het bezit te zijn van een 27 jr. man uit Goor. Deze had de spullen nog in zijn bezit en werd ook aangehouden. De 26 jr. Hengeloer en de 27 jr. man uit Goor zijn voor de rest van de nacht opgesloten en proces-verbaal tegen hen zal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):