woensdag, 4. oktober 2006 - 9:07

Steigertheater wordt Lindenberg Theater

Nijmegen

Het Steigertheater gaat verhuizen en opent, samen met De Lindenberg, het Lindenberg Theater. Vol trots zetten ze de deuren van het nieuwe Nijmeegse culturele hart wagenwijd open met een programma vol muziek en theater.Het hoogtepunt van het openingsprogramma is ‘Nieuwe Oogst’ op zaterdag 29 oktober.

Het Lindenberg Theater geeft deze dag, tot in de late uurtjes, een spetterende ‘House warming’, het cadeau van het fonkelnieuwe theater aan de stad. Het theater is deze hele dag gratis toegankelijk. Alle cultuurliefhebbers zijn uitgenodigd om tijdens het hele openingsprogramma te komen genieten van de vele voorstellingen en van het heerlijke eten & drinken in het nieuwe theatercafé.

De allerlaatste voorstellingen in het oude vertrouwde Steigertheater worden gegeven door André Manuel (zie foto). In zijn tiende voorstelling ‘Burger’ neemt hij zijn geliefde publiek mee langs de gebruikelijke hoeveelheid maatschappelijke vullis. Over de deplorabele Staat der Nederlanden en hoe het zover heeft kunnen komen. Deze antiheldachtige moralist spreekt zich sterk uit over de actualiteit en won in het seizoen 2002 - 2003 de VSCD Cabaretprijs ‘Neerlands Hoop’.

Het hoogtepunt van het openingsprogramma is ‘Nieuwe Oogst’. Het theater geeft een kijkje in alle nieuwe en vernieuwde ruimtes van het pand: de kleedkamer, de keuken, de trap, de bezemkast en de coulissen waar van alles te beleven valt.

Aan ‘Nieuwe Oogst’ werken theatermakers en musici mee, die in de afgelopen jaren ontdekt en gegroeid zijn in het Steigertheater en De Lindenberg. Van beginnende cursist tot en met de doorgewinterde docent, de hele weg die mensen afleggen om hun passie in de kunst vorm te geven, is hier in een notendop bij elkaar te zien en te horen.

Meer informatie is te vinden op de website www.delindenberg.com
Provincie:
Tag(s):