woensdag, 20. september 2006 - 16:37

Stichting OBNB fietst voor kinderen van Leeuwarden

Leeuwarden

Leeuwarden krijgt een nieuw speelveld, een zogenaamde playground. De playground komt nabij de tennisvelden Nylân aan de Van Loonstraat. Om geld in te zamelen fietsen vierentwintig leden van de stichting OBNB (One Bank No Boundaries) een fietstocht van 1.500 kilometer naar Padova in Italië. De groep vertrok 16 september vanuit Groningen en komt 23 september aan in de Italiaanse stad.

Een playground biedt kinderen de gelegenheid om in een sociaal veilige omgeving te sporten. Het is ingericht voor voetbal, basketbal en tennis. Ook andere sporten zijn mogelijk. Op vaste tijdstippen zijn er sportbegeleiders aanwezig. Zij zorgen voor de uitleen van sportmaterialen.

Het ingezamelde geld wordt overhandigd aan de Richard Kraijcek Foundation. Deze Foundation zet zich in om playgrounds te realiseren voor kinderen in minder welgestelde wijken.

De groep fietsers, allen medewerkers van de ABN AMRO in Noord- en Oost-Nederland, is inmiddels behoorlijk gevorderd. Richard Kraijcek zal zelf ook een etappe meerijden. Padova is gekozen als einddoel omdat daar het hoofdkantoor van Banca Antonveneta is gevestigd, de bank die vorig jaar door ABN AMRO is overgenomen.
Provincie:
Tag(s):