zaterdag, 28. januari 2006 - 11:36

Talpa: 8 miljoen voor beker en eerste divisie

Talpa heeft de televisierechten verworven voor het nationale bekertoernooi. De Telegraaf meldt dat de zender hiervoor jaarlijk 8 miljoen euro op tafel legt. Het contract geldt voor de komende drie jaar. De omroep mag tot en met de finale maximaal 22 duels live uitzenden.

Verder meldt de krant dat de commerciële zender ook de eerste divisie van concurrent SBS6 overneemt. Daarbij zou de formule ten opzichte van die van SBS6 wijzigen en wil men komend jaar een beperkt aantal duels gaan uitzenden.

Dit seizoen krijgen alle clubs beperkte zendertijd. Talpa betaalt geen rechten voor de eerste divisie en daardoor concludeert de ochtendkrant dat de eerste divisie is opgeofferd in de deal met de KNVB. Uit navraag van ELF blijkt dat de voetbalbond de plannen komende week bekend maakt en dat Talpa het bericht afdoet als voorbarig. De zender had verwacht eerst zelf op de hoogte te worden gebracht.

In de eerste divisie is FC Volendam-preses Henk Kras voorzichtig optimistisch. "Ik had het nog niet gelezen, maar als ik het zo hoor lijkt dit me geen gunstige ontwikkeling. Aan de andere kant biedt dit wellicht mogelijkheden voor de regionale zenders en kunnen we wellicht weer op zondag onze thuiswedstrijden spelen."
Categorie:
Tag(s):