maandag, 25. september 2006 - 15:32

Tom Coronel aan kop

Leusden

Tom Coronel heeft gistermiddag in Istanbul voor een sensatie gezorgd door de tweede race van het World Touring Car Championship vanaf pole position te vertrekken.

Aangemoedigd door de Nederlandse SEAT dealerorganisatie eindigde Coronel in Race 1 komend vanaf een 17e plek als achtste, een positie die hem dankzij de omgekeerde startvolgorde voor Race 2 een ‘pole’ plek bezorgde. Met dit resultaat staat Coronel bovendien op pole position voor de titel in het WTCC Independent kampioenschap.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag had Tom zijn oranje-zwarte SEAT Leon als 17e algemeen en op een 2e positie binnen het Independent kampioenschap gepositioneerd, pal achter één van zijn concurrenten in die strijd, Luca Rangoni. Gisteren reed Tom echter een puike eerste race, waarin hij zich allereerst ontdeed van diezelfde Rangoni, om de race vervolgens bekeken als achtste te finishen. Dankzij de omgekeerde startvolgorde van de eerste acht coureurs in Race 2 kon Tom zijn door GR Asia geprepareerde SEAT Leon daarom vóór aanvang van de tweede race helemaal vooraan het veld parkeren. Bovendien zorgde zijn resultaat in de eerste race er voor dat Tom zijn leidende positie in het Independent klassement nog verder heeft uitgebouwd, waardoor hij over twee weken in Valencia het kampioenschap definitief op zijn naam kan schrijven.

Pole
Nadat de start van Race 2 vanwege het bijzonder slechte weer in Istanbul was uitgesteld, werd uiteindelijk tegen het invallen van de schemering toch de groene vlag gezwaaid. Tom vertrok vanaf pole position en daarmee had hij opnieuw uitzicht op een prima resultaat. Hij kwam echter niet goed van zijn plek en kreeg een bocht later een tik, waardoor zijn SEAT ‘wijd’ ging. Dat kostte hem een goede klassering. Uiteindelijk eindigde hij de tweede race als twaalfde algemeen en finishte hij als tweede Independent-rijder, een klassering die Tom opnieuw belangrijke punten opleverde en waarmee hij zijn leidende positie verder heeft versterkt.

Jubileum
De prestaties van Tom Coronel werden op de tribune gadegeslagen door de voltallige Nederlandse dealerorganisatie van SEAT. Zij waren in de voetsporen van Tom afgereisd naar Istanbul ter ere van het feit dat SEAT 20 jaar lang in Nederland wordt geïmporteerd door de Pon-organisatie.

Stand WTCC Independent klassement
1. T. Coronel 124 punten
2. R. Sharp 75 punten
3. S. D’Aste 71 punten
4. L. Rangoni 60 punten
5. P. Corthals 44 punten
Categorie:
Tag(s):